Бесплатно тестирање на вашиот слух

Направете го нашиот петминутен тест и проверете го вашиот слух

 

Понекогаш не го забележуваме губењето на слухот се додека не почне да влијае на нашиот животен стил. Борбата да ги слушнете колегите на работа, пријателите или семејството, може да направи да не учествувате во  цела една приказна.

 

Направете го овој тестот за слухот директно од вашиот дом. Специјалистите за слух од СЛУХ 1 ќе ги проверат вашите резултати и ќе ја процени вашата состојба на слухот. Доколку се дијагностицира оштетување на слухот, ќе следуваат понатамошни состаноци, вклучително и целосна дијагностичка проценка, понуда на слушен апарат, приклучоци и прилагодувања на слушниот апарат. Сето ова  може да се спроведат во СЛУХ 1. 

 

Како да извлечете максимум од овој тест

 

- Осигурајте се дека сте во тивка средина пред да започнете со тестот за слух.

- Користете слушалки наместо звучници и поставете ја јачината на звукот на уредот на 50%.

 

Како функционира тестот за слух преку Интернет

 

- Првиот дел од тестот одредува колку добро можете да слушате на различни нивоа на фреквенција. Доколку не го слушате тонот на една фреквенција од вас ќе биде побарано да ја прилагодите јачината на звукот додека не го слушнете.

 

- Во вториот дел од тестот, ќе ви поставиме прашања за вашата способност да слушате во предизвикувачки ситуации за слушање.

 

- После тоа, ќе ви бидат презентирани резултатите од тестот за слух и упатства што да направите следно доколку се појават знаци на губење на слухот.

 

Што да очекувате на вашиот прв состанок

 

Ние се грижиме за вашиот слух и за проблемите кои настануваат како резултат на вашиот оштетен слух. Тука сме да помогнеме. Губењето на слухот е природно и не треба да се плашите. Со современите решенија од Фонак, можеме да ви помогнеме повторно да слушате.

 

Имам губење на слухот, што следува потоа?

 

1. Вие зборувате, ние слушаме

 

Вашето патување започнува со посета на професионалец за слух; тие се таму за да ве водат до вистинската опција за вас. Вие ќе ни кажете сè за вашиот слух, како сте ја осетиле промената во слушањето и со какви предизвици се соочувате.

 

2. Тест за слух

 

Откако ќе ги споделите вашите искуства, може да започнеме со тестот. Тестот за слух е лесен, вие мирно седите и ги следите инструкциите. Откако ќе заврши тестирањето, ние ги обработуваме сите податоци заедно и ви даваме препораки за тоа што е најдобро за вас.

 

3. ВИЕ одлучувате

 

Ние ги поставуваме нашите наоди и даваме препораки врз основа на она што ни го кажавте. На крајот на краиштата, ВИЕ треба да ги донесете одлуките за тоа која опција одговара најдобро за вашиот живот. Работите како вашето семејство, работа и социјален живот се аспекти кои секогаш треба да ги земете предвид пред да одлучите да се осигурате дека решението што ќе го изберете е соодветно за сите аспекти од вашиот живот.