Како до поквалитетен живот

Студиите покажуваат дека загубата на слухот има големо влијание на секојдневниот живот. Повеќе од половина испитаници кои не носат слушно помагало тврдат дека чувствуваат осаменост и имаат помалку квалитетен живот.


Вие сте достојни за тоа

Докажано е дека добро подесените слушни апарати имаат позитивно влијание на квалитетот на живеењето. Секојдневното носење на слушен апарат не прави посреќни.СЛЕДЕН ЧЕКОР:

Обезбедете слушно помагало

Доколку имате ошетен слух, еден од првите чекори е одлуката да пробате модерен слушен апарат. Колку порано превземете нешто, толку побргу ќе ви се подобри можноста за слушање. Специјалистот за слушни помагала ќе ви помогне да го најдете правото решение за вас.


Добијте професионална помош

Вашиот специјалист за слушни помагала ќе ви помогне да го направите најдобриот избор. Тој ќе ги има предвид вашите потреби, вашиот буџет, вашиот животен стил и вашите индивидуални преференции.