Живејте го животот до максимум

Животот продолжува, биди дел од се

 


Дознајте повеќе за загубата на слухот

Загубата на слухот го менува нашиот секојдневен живот.
Дури и едноставните разговори можат да бидат заморни за луѓето со оштетен слух.Следење на дискусија со повеќе учесници бара поголем напор. Активната комуникација е тешка,која може многу брзо да доведе до изолација. За оштетување на слухот постојат многу причини. Но во повеќето случаи, тоа може да биде успешно решено.

Проверете го вашиот слух

keyboard_arrow_down

Do not delete or try edit this element


 

Направете го првиот чекор

Самостојно проверете го вашиот слух

 • Кога гледате телевизија со други луѓе, дали имате потреба да го појачате звукот за да слушнете подобро?
 • Дали често препрашувате кога некој ви се обраќа?
 • Дали  често имате чувство дека сите што ви се обраќаат зборуваат премногу тивко и неразбирливо?
 • Дали потешко пратите разговор во бучна средина или кога повеќе луѓе зборуваат истовремено?
 • Дали вашето семејство/колеги/пријатели ве прашале дали имате проблеми со слухот?
 • Дали избегнувате забави и јавни настани поради преголема бучава или бидејќи не можете да разберете што другите зборуваат?
 • Додека разговарате во кола,ресторант, или друго бучно место, дали често разбирате погрешно ?
 • Дали чувствувате стрес или замор кога зборувате или слушате подолг период?
 • Дали чувствувате  потреба да седите до звучниците на состаноци,вечери, со цел да разберете подобро?
 • Дали често имате проблем да разберете што другите зборуваат кога немате контакт со очи?
 • Дали често ви е тешко да го лоцирате изворот на звук?

Доколку одговорите на било кое прашање со ДА, можно е да имате проблеми со слухот.

За да добиете професионална проверка на слухот,ве молиме стапете во контакт со специјалистите близу вас.Do not delete or try edit this element