Зголемени перформанси

извлечете го максимумот од вашите помагала


Подобра комуникација со безжичните додатоци

Phonak безжичните додатоци ви овозможуваат да слушате подобро во потешко разбирливи ситуации, како што се бучна средина, разговор од далечина, разговор по телефон, училишен час, гледањето телевизија. Тие ви овозможуваат и лесен пристап и управување на слушниот апарат со далечински управувач.

Do not delete or try edit this element


Do not delete or try edit this element

Телефонски разговори

ДОМА | МОБИЛЕН | КАНЦЕЛАРИЈА

 

Уживајте во јасната комуникација на мобилен телефон. Phonak додатоците може да ви помогнат, на тој начин  што гласот на соговорникот директно го слушате во вашите слушни помагала.


Phonak DECT phone

Phonak DECT phone

Овој безжичен телефон изгледа како обичен телефон, но всушност е многу помоќен, врши пренос на звукот во двете слушни помагала истовремено, ја намалува бучавата и ја максимизира разбирливоста на говорот.

 

Телефонот вклучува засилувач за оние моменти кога корисниците не ги носат слушните помагала, и благодарение на безжичниот пренос, корисникот може да ракува си телефонот најрегуларно. Членовите на семејството, кои немаат оштетен слух, можат да го користат безжичниот телефон исто како обичен телефон.

 

file_download Превземи упаство за употребаPhonak EasyCall

Phonak EasyCall

Phonak EasyCall ги поврзува Phonak безжичните слушни помагала за вашиот мобилен телефон. Трајно се поврзува, го пренесува звукот од разговорите директно на двете слушни помагала и поврзан со телефонот и потоци разговори директно на двата слушни помагала,  и обезбедува неверојатен квалитет на звукот и максимално разбирање на говорот.

 

Благодарение на ова решение, можете секој паметен телефон да го поврзете со секој  Phonak безжичен слушен апарат.

 

file_download Превземи упатство за употреба

Do not delete or try edit this element


Do not delete or try edit this element

ТВ - Мултимедија

И ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧИ

Уживајте во висококвалитетен звук кој се пренесува директно од вашите омилени аудио извори до вашите слушни помагала.


Phonak TVLink

Phonak TVLink  е идеално решение наменето за оние кои се соочуваат со проблеми при следење на ТВ програмите

TVLink with ComPilot - Interface to TV and other audio sources

Во комбинација со ComPilot слушањето е извонредно.Брзиот пренос на звучниот сигнал од телевизорот до Вашиот слушен апарат овозможува одличен квалитет на звукот. TVLink S и ComPilot се поставуваат брзо, за помалку од 60 секунди, тие се активни!

 Phonak ComPilot

Phonak ComPilot

Phonak ComPilot е Вашиот совршен 3-во-1 додаток, кој нуди вистинска удобност, безжична технологија и сигурност со опцијата VoiceAlerts.

 

ComPilot овозможува едноставен безжичен пристап до телевизори, МП3 плеери и телефони. Далечинскиот управувач е дизајниран за едноставна употреба со соодветен програм и можност за промена на јачината на звукот .

 

file_download Превземи упатство за употребаPhonak ComPilot Air

Phonak ComPilot Air

Најмалиот Phonak ComPilot Air се темели на Bluetooth технологијата, за безжично да ги поврзе Phonak Venture слушните помагала со мобилните телефони или да ги направи достапни изворите на музика преку  Bluetooth.

Може исто така да се користи со Phonak TVLink или Phonak RemoteMic.

 

file_download Превземи упатство за употребаPhonak PilotOne

Phonak PilotOne

Најлесниот, најдискретен начин да управувате со вашето слушно помагало

 

PilotOne го става фокусот на основните потреби како што се дискретна контрола,едноставност во ракувањето и ергономски дизајн.

 

file_download Превземи упатство за употреба

Do not delete or try edit this element


Do not delete or try edit this element

Во Бучава 

ИЛИ ОД ДАЛЕЧИНА

 

Секогаш чувствувајте се како да седите во првиот ред и го следите разговорот, без оглед колку е бучна ситуацијата.


Roger Pen

Roger Pen е врвен безжичен микрофон, кој им овозможува на луѓето со оштетен слух подобро да слушаат и да разбираат во бучна средина и од далечина.

Roger Pen

Роџер пенкалото е  нов безжичен микрофон кој им овозможува на луѓето со оштетен слух да го слушнат и разберат говорот од далечина и во бучна средина. Роџер пенкалото поседува  Bluetooth функција за мобилен телефон, а може да се користи и при гледање ТВ и слушање радио. Роџер пенкалото можат да го користат само особи кои носат слушни апарати. Тоа функционира кога на слушните апарати се поставуваат Роџер ресивери кои овозможуваат пренос на звукот од Роџер пенкалото до слушните апарати. 

 Roger EasyPen

Roger EasyPen

Roger EasyPen е производ за корисници кои сакаат едноставност при користење, без употреба на Bluetooth или мануелна контрола на микрофоните. 

 

 

Има врвни карактеристики кои ја подобруваат разбирливоста на говорот во бучна средина и од далечина, во секоја ситуација.

 

file_download Превземи упаство за употребаRoger RemoteMic

Roger RemoteMic

Phonak RemoteMic е безжичен микрофон за разговори со еден соговорник од далечина. Тој се поставува на облеката на корисникот.

 

Во комбинација со  Phonak ComPilot Air или Phonak ComPilot го пренесува гласот на соговорникот директно во двете слушни помагала на корисникот, на далечина до 20 метри.

 

file_download Превземи упатство за употребаRoger Clip-on Mic

Roger Clip-on Mic

Roger Clip-on Mic е едноставен за употреба безжичен микрофон, кој им овозможува на луѓето со оштетен слух да уживаат во ефективната комуникација со еден соговорник во бучна средина и од далечина.

 

Дискретниот додаток го носи соговорникот и може да се употреба во комбинација со  Roger Clip-On Mics или Roger Pen. Може да се користи за гледање и слушање ТВ и мултимедија. 

 

file_download Превземи упатство за употреба


Roger Clip-on Mic

Roger Table Mic

Фокусирајте се на вашата работа наместо на слухот

 

Состаноците може да биде тешка средина за слушање и пратење на говор. Со поставувањето на Roger Table Mic на маса, говорот јасно се пренесува директно во слушните помагала. Тоа ќе ви овозможи активно да учевствувате на вашите состаноци. Еден Roger Table Mic  е доволен за мала просторија но доколку состаноците се одвиваат во големи простории, За поголеми состаноци, можно е да се поврзете неколку Roger Table Mic , така што секој учесник добива сигнал јасно. Со капацитет на батеријата од 20 часа никогаш нема да се грижите за време на работа.

 

file_download Превземи упатство за употреба

Do not delete or try edit this element


Do not delete or try edit this element

На Час

Вистинско и квалитетено образование постои кога учениците се активно вклучени во наставата. Но, такво учевство е возможно само кога учениците јасно слушаат и го разбираат наставникот.


Roger Inspiro

Roger Inspiro е динамички ФМ предавател за наставниците и погоден за употреба во редовни и специјални училишта.

Компатибилен со сите модели на слушни апарати и кохлеарни импанти

Roger inspiro

Roger ги нуди најдобрите  перформанси во индустријата , со докажано подобрувања до 54% во однос на другите ФМ и дигитални системи и 35% од Динамичката ФМ технологија. Роџер inspiro работи со речиси секој задушен слушен апарат, кохлеарен имплант и аудио систем, и е единствениот систем способен за пренесување на говорот истовремено до сите слушатели кои ги користат овие системи.

 Roger DynaMic - the Roger inspiro passaround microphone

Roger DynaMic

THE ROGER INSPIRO PASSAROUND MICROPHONE

 

Овој микрофон функционира како додаток на Roger inspiro, наменет за училници, чија улога е пренесување на говорот од страна учениците или наставниците до секого. 

  • Roger inspiro квалитете на звук
  • Едноставно ефективен дизајн
  • Безопасен за деца
  • Конфорни димензии

 

file_download Превземи упатство за употребаDesign-integrated Roger Receivers

Roger приемник

Компатибилен со Phonak слушните апарати, заедно со предавателите како Roger Pen и Roger Inspiro претставува нова технологија во рамките на ФМ системите. .

 

Водоотпорен доколку се користи со соодветни водоотпорни слушни апарати. Претставува најдобро решение за бучни средини.

 

file_download Превземи упатство за употребаRoger X - Miniature universal receiver

Phonak Roger X

THE MINIATURE UNIVERSAL RECEIVER

 

Универзален Динамички ФМ приемник, компатибилен со сите производители на зад ушни слушни апарати  и кохлеарни импланти.

 

Simply connect Roger X with a Roger wireless microphone to bring industry-leading speech-in-noise performance to any person with a moderately-severe to profound hearing loss.

 

file_download Превземи упатство за употребаRoger Focus

Roger Focus

Бидејќи секое дете заслужува да биде во фокусот.

 

Овој безжичен систем е докажано дека им помага на децата со еднострано губење на слухот, аудитивни и аутистички нарушувања. 

 

Соодветно за деца со нормален слух кои имаат потешкотии на разбирливост на говор во бучни средини.

 

file_download Превземи упатство за употребаRoger MyLink

Roger MyLink

UNIVERSAL INDUCTIVE NECKLOOP RECEIVER

 

Динамички ФМ приемник со врвца, компатибилен со сите слушни апарати со Т-калем. 

 

Roger MyLink е компатибилен со повеќето Roger безжични микрофони.

 

file_download Превземи упатство за употребаRoger AudioHub - Audio transmission made easy

Roger AudioHub

Roger AudioHub ви овозможува лесен пристап до еден или два аудио извори преку Roger Dynamic SoundField DigiMaster звучникот, пренесувајќи ги до секој  Roger и Phonak FM приемник во просторијата.

 

Се користи заедно со Roger inspiro како секундарен предавател на  Phonak MultiTalker мрежата, и може да ве поврзе со секој мултимедиски уред кој има аудио приклучок, како што се интерактивните табли, МП3 плеери, телевизори, радија, компјутери. 

 

file_download Превземи упатство за употребаRoger WallPilot

Roger WallPilot

Овој ѕиден уред, автоматски ги поврзува Roger приемниците на учениците со постоечката мрежа на  Roger во самата училница.

 

Наставниците можат да ги поврзат нивните микрофони со едноставно вклучување во близина  Roger WallPilot.

 

file_downloadПревземи упатство за употребаDynamic SoundField

Само вклучете го и водете ја наставата!

Dynamic SoundField

Dynamic SoundField на  Phonak не воведува во нова ера на следење настава во училиштата, нудејќи водечки перформанси во индустријата, целосно автоматизирани подесувањата, и  интеграција со ФМ системите на Phonak за деца со оштетен слух.

 

 ДОКАЖАНИ ПРИДОБИВКИ ОД SOUNDFIELD 

• Се подобруваат вештините на слушање и учење кај учениците 
• Не се потребни чести повторувања од страна на говорникот

• Подобро следење инструкции и подобар менаџмент  
• Помал напор при говор на наставникот

 


Do not delete or try edit this element

За повеќе информации обратете се кај нас. Ние можеме да ви помогнеме да направите избор кој е совршен за вас.Do not delete or try edit this element